Välkommen!

GRATTIS Engelholm till SM GULDET

Vi gjorde allt rätt men GULDET till lokalkonkurrenten Engelholms VS.

Rubriken, Nu blev det bara ”silver!” känns totalt fel. Med en titt i backspegeln och de skador H/H Volley råkade ut för så är det riktigt bra att komma till en SM Final och ge Engelholm en riktig fajt. Jag är stolt över vår prestation, säger headcoach Tony Westman.

Vi försökte verkligen, säger hela laget och ingen betvivlar det. Med två noll i set och ledning 3-8 i tredje, vem satsade då på Engelholm? H/H Volley hade spelat en fantastisk bra volleyboll. Sen var det roliga slut siffermässigt, men laget kämpade på och alla 720 åskådarna, fullsatt, fick verkligen valuta för pengarna.

Vad hände vid ställningen 3-8 i tredje set? Jo, Engelholm tar 11 poäng och en ledning, solklar som ”sola i Kalsta” förvandlades till en setförlust. Vi fastnade i en olycklig uppställning och kanske inte följer gameplan helt och hållet. Därför blev det som det blev. H/H Volley hade bestämt sig och var som ett helt annat lag än tidigare matcher. Block, serve, mottagning, fart, energi och kanoner framåt, allt var bättre än till och med Engelholms. Men i volleyboll är det så att den som vinner sista bollen vinner också matchen och det gjorde Engelholm.

Tony fortsätter, vi spelade på den nivå som vi vet att vi kan göra. Synd bara att vi inte fått med oss en match i grundserien mot EVS. Matchen svängde, vi ska inte tappa 11 poäng i deras serve. Skickligt gjort av deras passare. I detta läge ska vi stänga matchen men vi fastnar i två rotationer en i tredje och en i fjärde set. EVS höjer block, anfall när det som mest behövs. Elitseriens suveräna Isabelle Haak var den som fick slå in matchbollen. En tjej blott femton år och redan otroligt duktig. Isabelle gör 51 % av EVS poäng.

Vi får lyfta på hjälmen och gratulera. Själva vill H/H Volley glömma det här så fort som möjligt och hitta nästa års laguppställning och då ska vi vara med igen. SM silver i år, guld förra säsongen och 2016?

Pris till bäste spelare i H/H Volley gick till Megan Devine, spiker. I Engelholm gick inte oväntat priset till Isabelle Haak, Isabelle Haak, spiker.

Resultat Engelholm – HH Volley, 3 – 2 i set (21-25, 24-26, 25-20, 25-19, 15-10).

Förstedomare Johan Magnusson och andredomare Markus Edholm. Poängskörden 100 poäng för H/H Volley och 110 poäng för Engelholm. Matchen var 1 timme och 41 minuter lång och 724 åskådare såg matchen i Kungsgårdshallen, fullsatt.

IMG_5335

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SM silver är riktigt bra det också.

 

 

Poängstatistik H/H Volley

Namn Totalt Serve Anfall Block
Daniele Kovacs de Lima 24 2 22 0
Megan Devine 22 0 21 1
Ewa Kalinowska 11 0 11 0
Jonna Wasserfaller 9 2 4 3
 

Poängstatistik Engelholm

Namn Totalt Serve Anfall Block
Isabelle Haak 38 3 32 3
Sofie Wallner 11 0 9 2
Jennifer Cross 9 0 6 3
Anna Haak 8 0 11 3

 

Share:

Comments ( 0 )

    Facebook