Välkommen!

Jättetalang återvänder hem

Välkommen hem Anton!

– Det känns väldigt skönt att komma tillbaka till Halmstad, där jag har familj och vänner. Det fanns andra klubbar som var intresserade, kanske framför allt Falkenberg, men jag ser en väldigt stor utvecklingsmöjlighet för mig här med bra spelare och tränare runt omkring mig, säger Anton på frågan om varför han valde att spela för just sin moderklubb efter 3 år på RIG.
Den 206 centimeter långa 19-åringen spelar som center, och beskrivs av tränaren Per-Erik Dalqvist som en väldigt spännande talang.
– I Anton får vi hem en av de mest lovande centrarna vi fått fram i Sverige på många år. Han är bra i blocket och kommer med lite mer styrka och rutin bli en fruktad blockare hos motståndarna. Dessutom är det en väldigt trevlig kille som kommer passa bra in i vårt lagbygge säger Perra om sitt första nyförvärv inför säsongen 2018/19.
Ja, Ribom har haft en brant utvecklingskurva den senaste tiden efter att ha kommit tillbaks efter 2 benbrott. Efter en närmast succéartad elitseriedebut med RIG i elitserien då han stod för 8 blockpoäng i en och samma match som 16-åring, var oturen framme dubbelt upp. 2 benbrott i benet gjorde att han fick vila länge från volleybollen. Men den förra säsongen var han tillbaks igen och visade att han har ett stort spel i sig trots sin unga ålder. Detta har gjort att han blivit uttagen till volleybollandslagets uttagningsläger i Falköping. Där hoppas han kunna prestera tillräckligt för att klara gallringen till EM-kvaltruppen. Han åker redan i morgon.
– Det var lite oväntat, men såklart jätteroligt, och som det låter nu verkar det som att jag kommer få följa med på kvalet, säger Ribom.
Värvningen av Anton Ribom innebär att H/H:s brasilianska center Carlos Santos inte återvänder till laget till nästa säsong.
Kommer vi får se några fler nyförvärv innan säsongen börjar?
– Vi har ett par nyförvärv på gång in, och vi hoppas kunna vara full trupp till 1 augusti, när försäsongen börjar ordentligt. Vi kommer presentera en spännande trupp till slut, med flera lovande unga svenska spelare på gång in.

 

Share:

Facebook