Välkommen!

Ett silver bärgades av U16 laget

Samuel Grahn som tillsammans med Johnny Stjernquist har varit iväg med U16 tjejer och spelat Gränsfejd i Ängelholm. Här kommer Samuels text ifrån en härlig dag.

Idag gick Gränsfejden för U16 av stapeln i Ängelholm, Kungsgårdshallen. I en annan hall, under samma helg, i samma stad var det Nordiska klubbmästerskapet, men det var nog U16-tävlingen som tog hem priset för mest spelglädje, spänning och kämpaanda! 14 lag från södra Sverige möttes.

Vilken dag det blev för Hylte/Halmstads U16-lag! Gruppspelets två första matcher blev raksträckor mot Lund och Gislaved, båda seger med 2-0.

I sista gruppspelsmatchen blev det ett rafflande och mycket jämnt första set. Vi hade ledningen men vid 23 poäng gick hemmalaget EVS om och tog sedan matchen.

I kvarten stod Ljungby för motståndet i en jämn match, men segern bärgades. Klara för semi, alltså! Där mötte vi Helsingborg och första set var galet spännande och jämnt, men vi kunde avgöra vid 29-27. I andra set behöll vi det mentala övertaget och vann med 25-20.

Så fick vi då chans till revansch mot duktiga EVS i finalen. Med en skadad spelare hade vi dock svårt att stå emot deras tunga spel och guldet fick stanna kvar i värdstaden.

Men vi vann silver och detta i första U16- turneringen med detta härliga lag!

Ett STORT GRATTIS till silvret, tjejer!!!

Share:

Facebook