Välkommen!

KLUBBEN – HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb
Genom en fusion sommaren 2012, 25 juni, blev två klubbar, Hylte Volley Bollklubb och IF Halmstad Volley, en klubb med namnet

HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb.

Sammanslagningen kändes rätt då klubbarna under ett antal år haft samarbetsavtal på många olika områden. Två division 1 lag på damsidan bildade för tre år sedan ett lag som spelade under namnet HYLTE HALMSTAD VOLLEY och tog klivit upp i elitserien 2009/2010. Säsongen, 2011/2012 tog man sig till SM final och vann ett SM silver. Säsongen 2013/2014 gick man hela vägen och tog första SM-guldet på damsidan. Man tog även Ligacupsguld 2013.

Ett stort hjärta, en stor själ finns i Hylte kommun med de framgångsrika dam- och herrlagen och den stora ungdomsverksamheten i Hylte Volley Bollklubb. IF Halmstad Volley har också haft en stor ungdomsverksamhet och ett väldigt duktigt division 1 lag på damsidan. Men allt större bekymmer att få ihop en styrelse för IF Halmstad har frågan om en sammanslagning intensifierats under 2011 och 2012.

Klubben har en stark position lokalt och regionalt. Vi vill verka för att sätta Hylte/Halmstadbygden och regionen på den svenska och europeiska kartan genom våra representationslag på dam- och herrsidan. Ett strategiskt val är att hitta spelare från klubbens ungdomsverksamhet och närregionen. Detta ska göra det möjligt att komplettera med nationella och internationella spelare.

Associationerna finns naturligtvis i ”brukslaget” som nått stora framgångar tack vare en bra organisation på alla plan i en ”familjär” form av föreningsuppfostran, oavsett ursprung.

Klubben arbetar för en drogfri och meningsfull fritidssysselsättning. Representationslagen skall vara klubbens förebilder för ungdomar, föräldrar och klubbens ansikte utåt, vilket är ett ansvar som spelarna och ledarna är väl medvetna om.

I alla sammanhang och i alla led skall klubben verka för att profilera sig som den klubb som tar avstånd från våld i samhället, droger och rasism. I stället står klubben för

Ledarskap
Lärande och
Samverkan

som i sin tur lämnar möjlighet till

gemenskap
trygghet
arbetsglädje

Vårt varumärke är och förblir vårt klubbemblem. Det är viktigt att vi inte glömmer vårt ursprung. Vi har våra rötter i Drängsereds GoIF 4H rörelse, men också vår anpassning till framtiden och våra utvecklingsmöjligheter. Vi vill vara en attraktiv klubb där du som spelare och ledare skall kunna hantera konkurrens och acceptera laguttagningar.

Klubben vill skapa intresse kring de frågor som är viktiga för oss. Det ideella ledarskapet är en sådan fråga. Ledarskapet måste få en högre status i samhället och hanteras utifrån en samhällsnytta. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter i dialog med andra klubbar och idrotter.

HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb är en klubb att tillhöra, en klubb att ta lärdom av. Genom våra medlemmar, samarbetspartners och supporters sker hela tiden en dialog som vi vill skall skapa delaktighet och gemenskap i ”Hylte Halmstad-familjen”.