Idag tog B-tjejerna hem 4/6 möjliga poäng från Sunnerbohallen i Ljungby där de mötte hemmalaget och IK Ymer.

Först ut var Ljungby och vi har ett tydligt övertag i första set och vinner med 25-13. Vi ställde upp med samma uppställning till andra set men något hände med både energin och självförtroendet, för det setet vinner Ljungby med 20-25. Även set 3 när uppställningen såg något annorlunda ut gick till Ljungby (20-25). I fjärde set med ytterligare en uppställningskonstellation kunde vi dock knipa setvinst (25-19) och matchen gick mot ett femte och avgörande set. Tjejerna hade återigen hittat kämpaglöden hos varandra, men tyvärr räckte det inte hela vägen och Ljungby stod som segrare (10-15). Laget var överens om att i pressade lägen så har vi svårt att hålla lugnet och koncentrera oss på att spela enkelt för att ta oss ur en svacka. Nova Stjernquist tar flest poäng under matchen, 13p, som center/vänsterspiker.
Mötet direkt efter, mot Ymer, blev en kortare historia. Vi gör mycket mindre egna misstag och pressar Ymer rejält med flera duktiga servare. Ymer stod även för en hel del egna missar och vi fick stå som välförtjänta segrare. Setsiffrorna slutade  25-18, 25-20, 25-22. Bästa poängplockare denna match blev Sonja Grahn, 18p, som gick både passare och vänsterspiker.
Ord från coachen:
-Det är riktigt kul att se laget så pass samspelta efter bara några veckors träning tillsammans och efter väldigt lite matchspel (2 sammandrag), och att jag har så flexibla spelare som kan gå olika positioner. Dei gör det väldigt lätt för mig som coach! Jag ser stor potential hos det här laget och det är en fröjd att se dem utvecklas i den takt de gör (trots att de gör att jag under matcherna nästan går i taket av nervositet på bänken). Denna veckan har vi tränat mycket på upptäckning och pet (både som anfall och att försvara oss mot petanfall) och det var betydligt mindre poäng de andra lagen kunde ta mot oss jämfört med förra sammandraget i Alingsås. Ett stort steg i rätt riktning!
Vi ses till nästa sammandrag på hemmaplan! /Alexandra