Så var det dags för omgång fem i Sydsvenskan för damer. Denna gång var det dags för ett besök i Växjö, vilka gjorde ett alldeles utmärkt arrangemang. 10 lag från distriktet och H/H ställde upp med ett lag denna gång.
Gruppspelet gick riktigt bra och efter endast förlust mot Kalmar, gick vi till Semifinal! Tidigare i Sydsvenskan var vår bästa placering en 4:a, så skulle vi kunna ”förbättra oss”?
Ja, spelet som vi presterade i semifinalen, mot duktiga Karlskrona, var nog  det bästa jag har sett från dessa tjejer! Perfekt servemottag och ett mycket varierat anfall, vilka gjorde att vi kunde gå segrande ur semin.
I finalen blev det H/H mot Kalmar. Alltså det laget som vann över oss i gruppspelet, 25-27, 20-25. Skulle vi kunna vinna mot dem nu? ”Spelar vi som i semifinalen, tar vi dem!”, tjatar coach…
Det gör vi och vinner första set, 25-22! Allt upplagt för en bragd, men tyvärr börjar vi slarva: vi missar lite egen serve och för första gången under dagen sitter inte det tidigare så fina servemottaget helt perfekt, och då har vi inte möjlighet att hänga med de rutinerade lagen…set 2 slutar 16-25. Nu orkar vi som lag inte ladda om en gång till och avgörande 3:e set vinner Kalmar, rättvist! Dock var det mycket nöjda ”förlorare” som fick åka ifrån Växjö med viktiga erfarenheter och segrar mot lag som vi inte tidigare kunnat vinna mot!
Som sagt, har man ett nästan hundraprocentigt servemottag som Laura, Malvina, Nellie och Sanna, en duktig passare som Elsa så är det ”lätt” att spela volleyboll. Vi tar mest poäng på vänster och höger, men även från baklinjen och såklart vid nät, där Jehona, Vilma och Mathilda gör stabila insatser!
Vid pennan och kamera/ Coach Johnny