I år åkte vi till Örebro med ett gäng där endast en av tjejerna tidigare spelat Mikasa. Även för oss ledare (Monika och Johnny), var det premiär i Mikasa, så förväntan och nervositeten var stor inför denna helg.
Vi åkte upp efter lunch tillsammans med vårt Level 5 lag från Halmstad, och kom fram i lagom tid för invigningen. Här spelades en match med landslaget, där syd mötte nord. Extra stolta blev vi när både Cornelia och Lilly från vår klubb presenterades och sedan spelade!

Även en inmarsch, där en representant från varje deltagande klubb marscherade in, med klubbnamns-plakat och presentation, häftigt!
Sedan till inkvarteringen i en skola där alla tre H/H lagen fick dela på ett klassrum och ett litet grupprum. Totalt var vi 22 personer från klubben, så visst blev det trångt, men ungdomarna klagade inte. Snarare kul att på detta vis få lite sammanhållning mellan lagen!

På lördag morgon tillbaka till fina Idrottshuset, där vi spelade samtliga våra matcher under helgen på en och samma plan(!). Organisationen kring Mikasa är hur bra som helst. Totalt 24 lag i level 7F, vilket innebar 4-lagsgrupper och alltså 3 matcher på lördagen.
Vi fick spela första matchen i gruppen, mot Uppsala. Spänning i luften…men våra H/H tjejer hade bestämt sig. Fantastiska servar från alla 4 tjejer, gjorde att det nästan inte blev något spel. 22 serveess och endast 3 missade servar på 2 set! Matchen slutar 25-6, 25-10. Skön start!

Efter lunchpaus var det då dags att spela mot Västra Ämtervik (Värmland). Repris från första matchen, där de inte heller kunde hantera fantastiska servar, samt enkelt och stabilt spel från våra tjejer. Matchen slutar 25-10, 25-4…

Sista gruppspelsmatchen, mot Härnö sand, liknar också de tidigare. Både jag och Monika tror knappt våra ögon, när alla våra tjejer bara går bak och servar kanonservar hela tiden. Man lider faktiskt lite med motståndarna som då inte var vana vid denna servepress, men samtidigt lite stolta, då vi på träningar tränar otroligt mycket serve och servemottag. Detta ger resultat… Matchen slutar 25-10, 25-5.

Detta innebar såklart gruppseger och direkt till kvartsfinal på söndagen!

Denna spelade vi mot Sätra Rosa och nu fick våra tjejer även börja spela lite volleyboll, då våra motståndare ändå kunde “få tag i ” de flesta av våra servar. Dock visar våra tjejer upp ett fantastiskt spel också, så det blir inte så jämnt. Matchen slutar 25-19, 25-14.

Semifinal mot duktiga Kronan!
Nu har vi motstånd som kan ta emot servar och även komma till vassa anfall mot oss. Några av Kronan tjejerna är riktigt bra. Dock blir första set en konstig historia, då Kronan slarvar med servemottagningen, så setet slutar 25-14. Andra set är en jämn historia med bra spel från alla på plan, men egentligen de enda misstagen vi gör på hela helgen gör att Kronan tar andra set 24-26, efter 3 “enkla” misstag i rad, fån oss. Frustrerande… 3:e set  tar Kronan en ledning, som de lyckas behålla setet ut, 11-15. Tyvärr alltså ingen final för oss, då vi gärna hade spelat denna mot Ljungby, utan istället får vi spela en bronsmatch.

Här ställs vi mot spelsäkra och “långa” KFUM Jönköping! Nu är det riktigt bra spel från båda lagen. Vi fortsätter serva riktigt bra, men våra motståndare kan ändå behärska de flesta servarna, så det är smashar och placeringar som ger poäng! Tilläggas att vårt servemottagande är riktigt bra, trots bra servar från motståndarna,  vilket ändå gör att vi hela tiden har ett litet övertag. Matchen slutar 25-20, 25-18 och bronset går till Hylte/Halmstad!

Mikasa får man spela fram till man är 15 år. I vårt lag var det bara rutinerade Malvina, som spelade Mikasa för sista gången. Nellie, Elsa och Sanna har ju alltså möjlighet att ta revansch nästa år, då de har “rätt” ålder för level7. Undrar vad våra motståndare skall tänka om detta…

Stort tack till klubben, medresenärer och bo-kompisar! Även tack till Mikasaorganisationen, då detta var riktigt välordnat och bra arrangerat!

/Johnny Stjernquist