Hylte/Halmstads herrlag börjar ta form och det ser ut som det kommer bli ett lag med bra spets i. Ja kanske till och med bättre än förra året. Idag presenterar vi två tunga förvärv i passaren Quentin Rossard och centern Petar Turanjanin.

Vi kan presentera Petar Turanjanin, en tvåmetare och mittblockare från Serbien, som har ett mycket bra block och kraft i sitt spel. Säsongen 2017-2018 spelade Petar med Linköpings VC då de på våren tog SM Silver efter förlust mot just Hylte/Halmstad Volley. Petar blev det året utsedd som bästa center i Årets lag 2018. Årets lag är de spelare som väljs fram av Elitseriens alla spelare, vilka får nominera de vassaste spelarna på respektive position. Förra säsongen, 2018-2019, spelade Petar i den grekiska ligan, för Ethnikos Alexandroupoli, men i år väljer han att komma tillbaka till Sverige och denna gång till västkustens Hylte/Halmstad Volley

Quentin Rossard är en fransk passare som mestadels spelat i Frankrike, men förra säsongen spelade han i den Slovakiska ligan. Rossard har stora förväntningar inför kommande säsong. Han säger att han går in för att vinna matcherna och det finns inget annat som gäller än att ta segern i hamn. Quentin hälsar att han tycker att svenskarna är trevliga och han bara stött på trevliga människor.

Head coach Almir Ljutovac säger att både Petar och Quentin kommer höja kvalitén avsevärt i truppen-

Vi kan också avslöja att Anton Tegenrot stannar som en nyckelspelare ytterligare en säsong och det är vi i klubben ytterst glada och tacksamma för. I Anton har vi en trygg och säker toppspelare som alltid levererar och gör sitt bästa.

Ni kan läsa mer om förvärven i Hallandsposten här