I en mycket fin Örnahallen, briljerade damerna med en härlig match. Det var smygpremiär i hallen då den genomgått en stor renovering och många var det som beundrade det fina resultatet.

Publiken var över lag inte bara nöjda med hallens utseende utan även vilken power Hylte/Halmstads damer sitter inne med nu när man fått in två riktigt bra spelare. Centern Kirstie Hillyer var som en vägg framme vid nät och LVC hade stora problem att få igenom sina anfall. Kirstie fick en riktig bra dag och protokollet slutar med 17 poäng för henne! Det är ruggigt bra för att vara en center.

Men vid hennes sida har Hylte/Halmstad även fått in vänsterspikern Emily Hill, vilken tillsammans med liberon Emmy Andersson hade en suverän mottagning. Emily är dessutom väldigt allround på plan och har hästsparkar till anfall. Lägg där till att H/H visar upp ett betydligt snabbare spel än det man gjort tidigare. Man är dessutom fokuserad och sprider glädje till varann i laget.

– Det var idag laget som vann, säger head coach Patryk Fogel. Han säger med ett glatt leende att han är väldigt stolt över det tjejerna gör och är imponerad av lagets fokus. Inte minst om man tittar på hur de har spelat matcherna sedan bronset på Grand Prix.

I pausen mellan andra och tredje set bjöd Drängsereds GOIF på Volleybompa!

Hylte/Halmstad vinner idag över Linköpings damer med 3 – 0 (25-17, 25-15, 25-12)

Bästa spelare

Nr 15 Frida Kindbom, LVC

Nr 15 Kirstie Hillyer, Hylte/Halmstad Volley

Foto Robin Nylén