Helgen 9-10 november arrangeras en helt kostnadsfri distriktsdomarkurs i Älmhult i samband med damernas andra omgång av Sydsvenskan. Ta tillfället i akt och anmäl er senast 3/11! 
Ambitionen hos oss alla är att vi ska ha kompetenta domare när vi spelar våra matcher. Duktiga och ambitiösa domare ökar statusen för vår idrott och därmed även intresset. Under flera års tid har vi dragits med brist på domare, som märkts rent numerärt då många nationella seriematcher spelats med endast en eller till och med helt utan tillsatta domare. Det är till och med så illa att flera matcher i Div 1 har drabbats under denna säsong.

Domarbristen tillsammans med det faktum att vi förflyttar oss mer och mer från hemma/bortamatcher till sammandrag skapar nya möjligheter. Dels behöver domarkåren fler domare och då både fler som vill göra karriär och fler som ställer upp för sin förening. Det finns även en chans för klubbarna att minska sina kostnader och det tillsammans med kraven på utbildade domare gör att det nu äntligen finns incitament på allvar för att utbilda.

Även på distriktets egen serie Sydsvenskan finns ett stort behov av utbildade domare för att höja kvaliteten på sammandragen på både dam- och herrsidan.

Ta nu tillfället i akt och anmäl er till distriktsdomarkursen i Älmhult den 9-10 november! Lördagen ägnas åt teori och söndagen ägnas åt praktik i samband med damernas andra omgång av Sydsvenskan.

Utbildningen är helt kostnadsfri och prisvärda övernattningsmöjligheter finns på IKEA Hotell (med IKEA Familymedlemskap (som är gratis att fixa) kostar ett enkelrum 595:-, dubbelrum 695:-, kabinrum 495:- ) och Sjöstugans Camping (ca 1100:- för en stuga med 5-6 bäddar). För tips gällande övernattning, kontakta Boo Johansson påboo.johansson@enerydavolley.se

Sista anmälningsdag är 3/11.
På bilden syns elitdomare Sefik Latfic, taget av Robin Nylen