Elitherrarna startade säsongens första hemmamatch i Örnahallen

av | okt 11, 2020 | Elit | 0 Kommentarer

Ett krigande Södertelge blev en hård batalj för elitherrarna. Det blev till slut vinst men det satt hårt inne.

Efter förra helgens vinst mot Habo borta, var det så dags för första hemmamatchen och denna avgjordes i Örnahallen, Hyltebruk. Hylte/Halmstads herrar började starkt direkt från första serve. Man fick ordentlig oreda i Södertelge-försvaret vilka inte lyckades bryta H/H:s serve förrän efter 7-0 till hemmalaget. Båda centrarna, Lucas Gustavsson och Fabian Ramén briljerar framme vid nät tillsammans med passare Fredrik Holgersson. Mike Michelau och Jakob Tegenrot öser in poäng vid kanterna och libero Nils Åkeman fångar upp allt han får på sig.

Men i andra set slappnar man av, eller knyter av sig skorna alldeles för snabbt. Södertelge, med sina hårda servar och en hårt slående Enock Some, sätter käppar i hjulet totalt för hemmakillarna. Södertelge lyckas alltid få ut ett ben, en arm eller varför inte ett huvud för att rädda en boll. Det blir ingen snygg volleyboll ifrån något utav lagen men vinner andra set, det gör Södertelge.

I tredje och fjärde set går Hylte/Halmstad äntligen uppåt i energi. Även om tredje set blir jämnt så är det H/H som behåller styrkan setet igenom. Fjärde set dock, är det hemmalaget som känns starkast och håller sig främst setet igenom, även om Södertelge är i bakgrunden och krigar.

Det är precis som coach Almir Ljutovac varnar för i årets serie;
Ännu en gång får vi bevisat för oss att alla lag i serien är bra och spelar man inte på en hög nivå så torskar man set eller matcher!
Idag gjorde vi en lite ny uppställning mot matchen emot Habo, eftersom vi har en bred trupp och vi ska kunna göra det utan att det märks på kvaliteten för mycket. I första set går vi in och gör de saker som vi har pratat om, men sen blir det inte lika bra i andra.

Pris som bästa spelare gick till Nils Åkerman.

Nästa helg, lördag 17 oktober, åker Hylte/Halmstad med båda sina elitlag till Sollentuna för matcher!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår Facebooksida:

Vilken härlig volleybolldag❣️ Ännu en seger, denna gång herr elit 3-0 mot Uppsala! Grattis till vinsten❣️❤️💪👍🌟 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Yes! Dam elit vann med 3-0 mot IKSU. De är så toppenbra! 😃👍💪 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Perfekt väder idag för att följa H/H volleys matcher idag, eller hur❣️ 🥰 Sponsra gärna klubben när ni streamat! 🥰 Tusen tack på förhand❣️ Nu hejar vi så det hörs i hela Sverige💪👍🌟 Hur ni streamar hittar ni högst upp! Tiderna finns på bilderna som finns i detta inlägget! Önskar er alla en underbar volleybolldag❤️ ... See MoreSee Less

View on Facebook