Tre ungdomar från Hylte/Halmstad ställde på torsdagsförmiddagen upp för att visa ungdomar i Hylte kommun hur man spelar och tränar volleyboll i H/H. Emma, Isak och Noomi fanns på plats strax innan kl 9.00 i Gamla Hallen i Hyltebruk och 10-15 ungdomar i åldern 9-12 år väntade förväntansfullt på att få lära sig nåt nytt. Det visade sig dock att några av dem tidigare hade provat på volleyboll men ingen hade spelat det någon längre tid.

Ungdomarna som varit med i Sportsommar är en härlig blandning av barn som alla verkade ha riktigt roligt. Många skratt hördes och även om det hördes nåt enstaka aj, vid testet av serve, var det ingen som gav upp. Det syntes och hördes att ungdomarna deltog i en positiv aktivitet och känslan när man tittade på från sidan av, var att det är precis så här roligt man ska ha med aktivitet och gemenskap i förening och sammankomster.

Projektet Sportsommar genomförs av Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Hallands 5 kommuner. Sportsommar är ett sommarcamp som pågår under fem roliga och aktiva lägerdagar för alla som går i årskurs 3, 4, 5 och 6. Målet med veckan är att deltagarna ska få prova på mängder av olika idrotter. Några har de kanske redan provat, men barnen kommer även att få testa nya idrotter.

Tack Emma, Isak och Noomi för att ni så bra ställde upp som instruktörer för att föra vår härliga sport vidare!