Historia

En del av HYLTE HALMSTAD VOLLEYS HISTORIA

Sommaren 2012, 25 juni, bildades HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb genom en fusion av två klubbar Hylte Volley Bollklubb och IF Halmstad Volley.

Mycket av vårt ursprung finns att hämta i Drängsereds GoIF 4H rörelse. Där började dagens volleyboll växa fram. Ambitionen, som än idag lever kvar, var att spela volleyboll och ha roligt. Med  tiden och allt eftersom spelet utvecklades och seriespelet tog sig nya dimensioner växte också allvaret.

1950-talet föddes klubben i Drängsereds GoIF där volleybollen var den stora sporten.

1980 bildades det ”nya” HYLTE VOLLEY Bollklubb.

1986 kunde allt tagit slut, herrlaget åkte ur division 1. Ett 15 tal spelare samlades på en pizzeria i Hyltebruk för att prata framtid. Skall vi fortsätta eller ska vi avveckla verksamheten, var frågeställningarna. Beslutet växte fram under kvällen och alla var ense om att så här dåliga är vi inte. Vi skall visa att vi kan bättre.

Klubben fick även en ny ordförande i Leif Nilsson. Man började prata om vad man vill och vilken målsättning klubben skulle ha för hela sin verksamhet och tre år senare var laget i elitserien. Tio år senare var laget svenska mästare för första gången.

Kl 19.56 den 17 september 2019 och efter 33 år som ordförande i Hylte Volley och Hylte/Halmstad Volley lämnar Leif Nilsson över ordförandeklubban till Mårten Johansson.

Svartvita bilden är från när Hylte Volley blev klara för elitserien 1988, nuvarande ordförande Mårten Johansson, var en av dessa som förde upp laget till elitserien.

 

För att förstå framtiden
måste du känna till nuet
och för att förstå nuet
måste du känna till historien.

Säsongen 91/92

spelar damlaget sin första säsong i högsta serien. Sejouren blir kortvarig, endast en säsong med noll vinster.

Inför säsongen 2009/2010

togs ytterligare ett steg och ett samarbete som hållit på i några år, togs ett strategiskt beslut i klubbarna vilket gjorde det möjligt att med namnet HYLTE/HALMSTAD VOLLEY spela i damernas elitserie.

Framgångar kan tillskrivas en gedigen ungdomsverksamhet där vi under den långa elitserieperioden försöker generera minst en spelare till herrlaget och  till damlaget.

Säsongen 2011-2012

I slutspel 2012 tog sig elitdamerna för första gången till final. Men fick där se sig besegrade av Lindesberg.

Säsongen 2012/2013

blev euforisk då herrarna spelade hem LigacupenGrand Prixserieseger i Grundserien och blev SVENSKA MÄSTARE för sjunde gången. Damerna tog sig för första gången till Grand Prix. I kvartsfinalspelet förlorade damlaget i en tuff matchserie om fem matcher. Vi gick in i ett slutspel med en ödmjuk inställning om att volleyboll ska vara roligt och det gav resultat.

Säsongen 2013/2014

gjorde vårt magnifika damlag till en historisk säsong med att bärga hem klubbens första SM GULD på damsidan och klubbens åttonde SM GULD på seniorsidan. Herrarna förlorade semifinalmatchen mot ärkerivalen Falkenberg VBK och fick en bronsmedalj med sig hem.

Säsongen 2014/2015

Säsongen 2015/2016

Säsongen 2016/2017

 

Säsongen 2017/2018

Ytterligare en magnifik säsong av våra elitlag och herrarna vinner helt otippade SM FINALEN mot Linköping VC med 3 – 0 i matcher. Mot ett Linköping som inte förlorat en enda match under hela säsongen. Man bärgar det nionde SM GULDET till klubben och Damerna tar sig till final med, men där återigen Engelholm VS är för starka och en ny silvermedalj läggs till klubbens samling.

 

Säsongen 2018/2019

Båda elitlagen blir tippade högt upp av samtliga lag i Elitserien 2018-2019. Många och långa skadeperioder under säsongen, men ändå  hamnade lagen på strålande Silver för herrarna och Brons för damerna.