Ja inte tänkte Hylte/Halmstad bjuda Engelholm på någon enkel seger när de kom på besök i Halmstad Arena på onsdagskvällen. Det blev en riktigt långkörare på fem set.

 

Hylte/Halmstad startade matchen på ett rasande bra sätt. Annie Reiswig var riktigt bra i mottagning i de två första seten och gjorde det svårt för EVS att få in sina servar och anfall. Dessutom var libero Michaela Eriksson överallt på plan och räddade många bollar från EVS anfallare.

H/H är uppe på tårna i två hela set och ger inte Engelholm utrymme för deras eget spel. Camila Silva får dock springa maraton efter bollar då servemottagningen brister men Camila är beredd och levererar bollar till Hylte/Halmstads anfallare på ett säkert sätt. Lilly Tôpic är stor vid nät de tre första seten och Martina Svensson axlar högerpositionen bra då Jona Vigfúsdóttir får gå av plan på grund av känning i knäet.

Men efter tiominuterspausen är energin borta. Hylte/Halmstad backar och då får EVS igenom sina anfall och hittar sin spelplan. H/H hänger med en bra bit in i tredje set men mot slutet drar EVS iväg och fortsätter så även set 4 och set 5.

När Morena Martinez och Jona inte är på plan blir det svårt, men inte omöjligt, att slå EVS. Hylte/Halmstad visar upp en stark uppåtgående form och det kommer bli en mycket intressant fortsättning.

Hylte/Halmstad – Engelholm 2-3 (25-23, 25-21, 18-25, 13-25, 8-15)

Pris till bästa spelare

Nr 4 Vilma Andersson, EVS

Nr 12 Camila Silva, Hylte/Halmstad Volley

Foto Leif Nilsson