Det har runnit många liter vatten i Nissan sen Hylte/Halmstad Volley senast besegrades av Gislaved. Men på tisdagen var det Gislaved tur.

Hylte/Halmstad har i veckan fått en ny passare i laget och eftersom hon endast tränat en gång med övriga spelarna startade head coach Patryk Fogel matchen med Tilda Hellgren som passare. Tilda som gjorde en riktigt bra match i söndags, ska verkligen ha kredit för dagens insats också.

Men i första set var Hylte/Halmstads tjejer inte alls med på banan. Man hade inte fokus uppe och en mängd misstag begick. Inte mindre än 12 poäng fick Gislaved gratis av hemmalaget. Vid ställning 17-24 har GVK setboll och det är då det började vaknas till liv i hemmalaget. Deja Harris och Whitney Turner sätter poäng efter poäng och Hylte/Halmstad började kännas igen som i matchen mot Lindesberg. Man kom så nära som 23-24 men då gjorde H/H ytterligare ett misstag och första set gick till GVK.

I andra set spelade man ut ett register som Gislaved inte hade en chans att hänga med i. Tilda Hellgren fick gå in som högerspiker då Jona Vigfúsdóttir fått känning av sin skada i vaden igen. Nyförvärvet Jurja Vlasic går in som spiker och hon började lite trevande men passen växte under hela setet. H/H får till servar som Gislaved har mycket svårt för och hela 7 serveess fick man in. H/H har i setet en mycket bra fokus och man spelade trygg och snabbt, dessutom utan en mängd misstag utan endast 4 stycken denna gång. Setet gick självklart till H/H när man spelade på detta sätt.

Efter tiominuterspausen gick det som så många gånger förut. Ut kom Hylte/Halmstad och då var all fokus borta. Nu hade man även tappat bort sin fina servemottagning som fanns där de två första seten. Deja och Tilda gör sitt bästa och sätter de flesta av H/H:s poäng men alla får inte till sina anfall ordentligt på grund av sämre mottag och då det blir istället för mycket pet. Gislaved som alltid är på tårna och hade många riktigt bra anfallare, var inte sena utan tog varje chans som bjöds.

Fjärde set är likt det tredje. Hylte/Halmstad hängde kvar i sitt spel från tredje set. Man petar många anfall och helt rättvist vinner GVK även det och matchen.

Efter matchen säger Hylte/Halmstads nya passare Jurja; – Vi var för långsamma till att börja med.  I andra set var vi mer aggressiva med ett lugn som man ska ha.  Tilda gjorde ett bra jobb när hon kom in efter Jona, men  vi missade massor och gav bort för mycket.

Hylte/Halmstad – Gislaved 1 – 3 (23-25, 25-15, 20-25, 20-25)

Bästa spelare

Nr 14 Ida Andersson, GVK

Nr 15 Deja Harris, Hylte/Halmstad

Bild Jonas Backlund, Halmstadsport