Att hämta in ett underläge med 1-8 i femte och avgörande set, det är sjukt helt enkelt!

Ja precis så var det. Hylte/Halmstad hade verkligen ett minimerat gäng spelare till dagens match mot Lund. Dessutom var man iväg dagen innan och spelade mot RIG Falköping. Det blev i och för sig en 3-0 vinst men det tar på krafterna att spela två matcher i rad och dessutom inte vara riktigt hundra procent friska.

Igor Sousa tänkte först inte vara med och spela då han kände sig febrig och hängig men under inspiken vände det och han tyckte sig NOG kunna spela. Petar Turanjanin hade också feber och dessutom var Philip Pettersson kraftigt förkyld. Lennie Hansson, Marcus Nilsson och Przemek Smereka var heller inte på plats. Fredrik Holgersson hade varit borta hela veckan från träning pga sjukdom så visst var det ett särgat Hylte/Halmstad i helgen.

Det blev verkligen en match med många ups and downs. I första set är man kanske kvar i lördagens match mot ett välspelande RIG Falköping. Lund hade ju kunnat vila hela dagen innan. Dessutom började Petar Turanjanin känna sig ordentligt febrig. Så ett taggat Lund hade inga som helst problem att få in sina anfall genom ett tungt arbetande Hylte/Halmstad.

I andra set kommer Bartek Sulinski in istället för Petar. Hylte/Halmstad har fått i gång spelet och Jakob Tegenrot och Igor Sousa är som projektiler i sina anfall. Mycket tack vare Anton Tegenrots stabila defense och Sanil Thomas perfekta passningar. Hylte/Halmstad spelar en skärpt spel och ger knappt bort något poäng alls till Lund.

Men efter tiominuterspausen har Hylte/Halmstad slappnat av lite för mycket och är tillbaka som ett segt lag igen. Man börjar göra misstag och spelarna är märkbart påverkade av feber. Petar byts in mot slutet men det är ändå Lund som är starkast och spelar mycket bra.

Fjärde fortsätter H/H lite för djupt ner i skorna. Men vid ställning 7-11 börjar man så smått hämta upp underläget bit för bit. Petar Turanjanin börjar  hitta energin igen. Igor Sousa trotsar fortfarande sin feber och öser på. Hylte/Halmstad ser till att det blir ett femte och avgörande set.

Men där verkar det vara totalt stopp! Vid ställningen 1-8 var det väl ingen som trodde att Hylte/Halmstad skulle kunna ens närma sig en seger. Fast, som ett under får Petar Turanjanin fram en enorm styrka och hela laget hänger på. Marken skakade och laget vrålade när man först går upp till 9-9 och sedan vinner setet med 15-12. En bravur inför den välbehövliga och välförtjänta vilan mellan Jul och Nyår.

Som Philip Pettersson säger till Hallandsposten efter matchen; – Lund spelade fantastiskt bra och pressade oss. Det behövde vi som lag för det har varit många hyfsat komfortabla segrar i höst.

Hylte/Halmstad vinner över Lund med 3-2 (22-25, 25-16, 22-25, 25-22, 15-12)

Pris till bästa spelare

Nr 13 Martin Bergman, Lunds VK

Nr 4 Igor Sousa, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Bild Leif Nilsson