Hylte/Halmstad kan med glädje presentera Jakob Wijk Tegenrot, vänsterspikern som tar klivet in som hemmaspelare i Halmstad Arena.

Det är inte första gången som Jakob haft Hylte/Halmstad som potentiell klubb, både klubben och han själv har haft ögonen på varandra ett antal gånger. Men just då har det inte blivit nåt utav det. Men nu när Johan Mårtensson tecknat kontrakt i Tyskland, klubben sökte en vass kanstspelare med grym mottagning och Jakob ville byta klubb, gick det äntligen i hamn.

Jakob har idag gjort första träning med sitt lag och både han och brodern Anton, som spelar i Hylte/Halmstad, säger att det är grymt roligt att få chansen att spela tillsammans. Det har dom aldrig tidigare gjort annat än i landslaget, där båda haft betydande positioner.

Jakob har en gedigen merit bakom sig, Linköping VC, Örkelljunga VK, varit proffs i Belgien, tagit SM Guld i Beachvolleyboll tillsammans med Peter Lundgren och dessutom blev han vald till en av två bästa vänsterspikers i Årets Lag i Elitserien 2019.

Vi hälsar Jakob Wijk Tegenrot välkommen till H/H och vi hoppas verkligen du ska trivas här!

Ni kan läsa mer om övergången i Hallandsposten.

Bilder Robin Nylén från match mellan HH-ÖVK 2019.