Första målet nåddes för damerna igår när deras första bronsmatch spelades. Huvudsaken är att vinna och efter fem set leder nu Hylte/Halmstad med 1-0 i matcher.

 

I de två första seten var det Hylte/Halmstad som hade kommandot och kunde styra spelet dit man ville. Lagen följdes åt till mitten av seten men därefter satte H/H in ytterligare en växel och spelade riktigt bra och fokuserat. H/H såg riktigt starka och energirika ut och seten vanns med 25-17 och 25-19.

Men efter tiominuterspausen var det ett helt nytt Hylte/Halmstad som kom ut. Den energin som man hade i de två första fanns troligtvis kvar i omklädningsrummet och man fick problem med sin servemottagning. Dessutom gjorde H/H många felbeslut vilket ledde till att Lindesberg enkelt kunde sätta alldeles för många poäng. Lindesberg fick dessutom in hela 7 serveess i tredje set och vann det med 25-15.

I fjärde set var från början Hylte/Halmstads energi tillbaka. Man inledde med en ledning med 5-0 och 9-3 men vid ställningen 12-9 började H/H göra otroligt många misstag. Det blir misstag på allt möjligt och man släppte på det sättet iväg setet till Lindesberg och helt plötsligt var ställnngen 2-2 och lika mellan lagen.

Men i femte set var sen hemmalaget tillbaka igen. Där satte man ner foten direkt och det är något Hylte/Halmstads damer är riktigt bra på och spelet bara flyter på. Alla misstag var som bortblåsta och inte en enda poäng gav man bort till bortalaget. Lilly Topic var stor framme vid nät och gjorde hela 4 blockpoäng av 15 möjliga! Stina Rix var hundraprocentig i sin mottagning och även hon gjorde grymma anfall och ett block. Sista och avgörande setet vanns av ett storspelande Hylte/Halmstad och nu leder man därmed bronsmatcherna med 1-0.

Hylte/Halmstad vinner över Lindesberg med 3-2 (25-17, 25-19, 15-25, 19-25, 15-7)

Pris till bästa spelare

Nr 15 Julia Torpor, Lindesberg

Nr 12 Camila Silva, Hylte/Halmstad Volley

Nästa bronsmatch blir söndag 28 april kl 16.00 i Lindesberg. Vinner Hylte/Halmstad är man klara bronsmedaljörer. Vinner Lindesberg kommer det spelas ett Golden Set.

Text Eva Alberti

Bild Halmstadsport.se