Hylte/Halmstads herrar hade höjt sitt spel ett snäpp efter bortamatchen mot Falkenberg förra söndagen, det blev en jämn match i 3 set.

I första set var Johan Mårtensson riktigt bra i sin servemottagning men det var väl det enda som Hylte/Halmstad gjorde bra då spelet kändes riktigt ringrostigt. H/H har inte fått träna många pass då Halmstad Arena varit stängt på grund av många andra arrangemang, och det märktes på spelet. H/H bjöd Linköping på alldeles för många gratispoäng och LVC:s Andrew McWilliam fick stor utdelning på sina anfall. LVC vinner första mycket övertygande med 25-15.

Andra set har Johan fortfarande grym servemottagning och även Anton Tegenrot har hittat rätt. Hylte/Halmstad får dessutom till servarna ordentligt vilka LVC i början får problem att hantera. Man har ledning med 9-4, 13-7 men vid 19-14 tar LVC:s head coach Johan Isacsson time out. Därefter slappnar Hylte/Halmstads killar av lite för mycket och ett lite mer passivt spel gör att LVC kommer ifatt till 21-21. Hylte/Halmstad har setboll vid 24-23 men det är Linköping som kniper setet framför ögonen på H/H och vinner med 26-24. Dock är det en enorm skillnad på H/H:s spel i andra mot vad det var i första.

Tredje set är det bästa vi sett av Hylte/Halmstad på ett bra tag. Inte sen innan jul har H/H spelat så fokuserat och energifullt. Linköping bjuds inte på mycket och LVC får problem med H/H:s servar och anfall. Anton Tegenrot har höjt sin mottagningsnivå ytterligare och Nicholas Goodell, som tyvärr idag är väldigt ensam i poängstatistiken, gör grymma anfall. Tredje set är Hylte/Halmstads från början till slut och man vinner detta med 25-21.

Fjärde set börjar dock alldeles för tungt för Hylte/Halmstad. Vid 1-5 tar head coach Per-Erik Dalqvist time out när Hylte/Halmstads mottagning och försvar inte alls fungerar. Dock arbetar man efter det fokuserat ifatt sig till 12-13 och 15-15. Där spelar H/H riktigt bra och  Nick är åter igen den stora poänggöraren men väldigt ensam sådan. Idag gör han hela 36 poäng! Vid 20-21 börjar man dock bli lite för fega och efter sviktande spel vinner LVC fjärde med 27-25.

Hylte/Halmstad gör en betydlig bättre insats mot Linköping VC än mot Falkenberg senast. Dock är det en bit kvar till samma form som innan jul. Siffrorna blev 1-3 (15-25, 24-26, 25-21, 25-27)

Bästa spelare

Nr 5 Andrew McWilliam, Linköping VC

Nr 3 Nicholas Goodell, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén