Individanpassad träning från 14 år (åttonde klass) spelas Volleyboll utan särskilda regler förutom att näthöjden är lägre

Grundregeln är att barnen ska tillhöra en träningsgrupp i sin egen åldersklass, men eftersom vi bedriver individanpassad träning finns det en viss flexibilitet i detta.

Syftet med individanpassning är att barnen ska lyckas oftare än misslyckas, men samtidigt utmanas på sin egen nivå så att de känner att de utvecklas och lär sig nya saker. Barnen lär sig olika fort – det tar vi hänsyn till. Fråga gärna lagansvarig/tränare om vår modell för individanpassad träning!

Målet är att varje barn ska få träna 25% i “Lätta zonen” där de känner att de är jätteduktiga och kan ta stort ansvar. 50% av tiden bör barnen få vara i “Komfortzonen” där de känner sig trygga. 25% av träningen ska ske i “Lärandezonen”, där spelarna testar sina gränser och lär sig nytt.

Vi vill undvika att barn alltför snabbt får spela på en för svår nivå (“Panikzonen”). Det är varken utvecklande eller roligt. Testa det man inte behärskar ska i huvudsak ske på träning, inte på match.