Utmärkelsen tillkännagavs officiellt på RF-SISU Hallands årsstämma i helgen som gått. Leif Nilsson får utmärkelsen för sitt långa engagemang och ideella arbete inom sporten.

 

På grund av Coronaviruset blev det ingen stor ceremoni eller utdelning på RF-SISU årsstämma. Leif Nilsson kommer istället få ta emot utmärkelsen vid ett annat tillfälle framöver.

RF-SISU Halland Högsta Utmärkelsen 2019 tilldelas en person som genomfört ett förtjänstfullt ideellt arbete på styrelse och/eller kommitténivå eller motsvarande i förbundsorganisation under minst 20 år eller i förening under minst 25 år. Ledare som fått RF-SISU Hallands förtjänsttecken i guld kan också vara aktuella för att få Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse i guld som delas ut vid Riksidrottsmöten.

  • Jag är väldigt stolt över utmärkelsen. Jag har under mina 34 år som ordförande fått vara med om en fantastisk period i klubbens historia med nio SM-guld på seniorsidan. Även en mängd fantastiska upplevelser med vår framtid, våra junior- och ungdomslag, och deras SM-guld och framgångar, säger Leif Nilsson, som avgick som ordförande i fjol.

Leif framhåller klubbens ungdomsledare som gör ett fantastiskt jobb tillsammans med övriga ideella ledare. Och även klubbens supportrar som håller klubben levande.

  • Det är vi tillsammans som har skapat klubbens framgångar. Jag hade givetvis aldrig kunnat åstadkomma detta helt på egen hand.

Från Hylte/Halmstad volleys håll säger vi ”stort grattis Leif”. Du är verkligen värd denna utmärkelse. Vi är tacksamma att vi fortfarande får ha kvar dig som ideell kraft i klubben i rollen som sponsor- och marknadsansvarig.

Bild från när Leif Nilsson avgick som ordförande hösten 2019, tagen av Robin Nylén.

Nyhet om utmärkelsen finns på RF-SISU Hallands hemsida

Mer om Riksidrottsförbundets förtjänsttecken