Alexandra Nyström heter tjejen som tänker fortsätta träna Damer B kommande säsong. Hon är en ambitiös tjej som vill försöka ta sina spelare till en högre nivå och hoppas att någon av spelarna kommer nå elitlaget. Det kommer bli en spännande säsong där division 2 spel tar vid.

Hon är en Maskiningenjörsstudent (år 3) och har spelat en säsong i H/H Volley damer elit som libero. Alexandra berättar att hon har spelat på alla positioner utom passare så hon är en allroundspelare vilket gynnar tränarrollen.

Alexandra berättar också att hon har spelat volleyboll i hela sitt liv. Hon elitdebuterade med Sollentuna VK när hon var  22 år gammal, kom till Hylte/Halmstad 2017 men lade skorna på hyllan 2018 för ingenjörsstudier.

Varför valde du att skriva på för Hylte/Halmstad Volley Bollklubb som tränare? – Jag har redan tränat tjejerna i en säsong utan seriespel och då vi nu blir ett lag (C- o B-lag slås samman) vill jag fortsätta leda dem och utveckla dem nu när det blir matcher. Jag vill få dem till nästa nivå.

Vilka är dina mål med säsongen? – Målen blir att ta träningen till nästa nivå fysiskt och tekniskt, ja ta spelet till en ny nivå taktisk. Jag vill få tjejerna att bli samspelta  och att få en riktig lagkänsla och gemenskap, de har ju tränat tillsammans en del redan. Det är det absolut viktigaste och en stor del för framgång.

Vad vet du om ditt nya lag och hur trivs du med klubben? – Det nya laget innehåller stor potential och har många talanger! Så, håll ett öga på oss i division 2 kommande säsong för det kan bli riktigt bra. Hylte/Halmstad är en ambitiös klubb där man vill att alla skall ses och ha roligt mitt i allvaret. Jag har en fördel med att ha verkat både som spelare och tränare i klubben. Jag har stor empati för tränarsysslan och väntar bara på att vi ska komma igång inför säsongen.

Hylte/Halmstad hälsar Alexandra varmt Lycka till och åter välkommen till Hylte/Halmstad!