Lördag 23 november var U16/17 på turnering i fina Elmehallen i Älmhult. 9 lag från Älmhult, Gislaved, Ljungby och H/H var anmälda.

Gruppspelet gick fint och med två ganska ”enkla” segrar, mycket tack vara bra serve och stabilt servemottag. Sedan var det lång väntan innan semifinal mot ett Gislavedlag. Där var det fortsatt bra servetryck och endast få egna misstag vilket gjorde resan mot finalen ganska bekväm för oss som stod jämte.  Vårt lag vann med 25-11, 25-11!

Sedan blev det lite väntan och domartjänst innan vi ”äntligen” fick ställa upp för final. Detta mot alltid lika duktiga Ljungby. Självklart var det nervöst och vi fick ett motstånd som vi inte mött tidigare under dagen. Vi hamnar i lite underläge i början med några bollar men lyckas vända matchen till vår fördel. En setboll hade vi vid 24-22, men sedan började ett ”rally” som vi nog aldrig varit med om, båda lagen hade setbollar och det slutar inte förrän det till sist står 31-29 på tavlan! Riktigt bra jobbat av båda lagen, men såklart mentalt viktigt för våra tjejer att vinna detta set!

I andra set rycker våra tjejer direkt till en stabil ledning som Ljungby aldrig ”orkade” svara upp till och det slutade till sist med övertygande 25-12 till H/H!
Grymt bra jobbat Malvina, Sanna, Emma, Angelina, Alexandra, Elsa och Nellie! Coach Johnny rapporterade in till kansliet och är självklart mycket nöjd.
Om två veckor är det J-SM förkval i samma hall, så tills dess gäller det att ladda om!