Från och med säsongen 2019/20 tv-produceras 100 matcher från volleybollens båda Elitserier.

I dagarna har ett avtal slutits för att tv-producera minst 100 matcher under kommande säsong i damernas och herrarnas respektive Elitserie. Avtalet sträcker sig över tre år och innebär att samtliga Elitseriematcher i slutändan kommer att tv-produceras.

I våras tv-producerades Elitseriernas finalmatcher vilka var spännande bataljer mellan Hylte/Halmstad och Linköping på herrsidan samt Engelholm och Örebro på damsidan. Inför årets säsong spänns bågen rejält och nu står det alltså klart att minst 100 elitseriematcher kommer att erbjudas den svenska publiken.

–TV-satsningen på volleyboll känns helt rätt i tiden där förutsättningarna för dam och herr är i princip helt lika, säger Magnus Grahn, vd Sportsground.

Hur befintliga och framtida fans kommer att kunna njuta av sändningarna återstår att se. Mediastrategin för de kommande säsongerna håller på att formas.

Om Sportsground
Sportsground producerar årligen fler än 2000 matcher på svensk elitnivå. Med sin innovativa produktionsteknik har bolaget under flera år förtjänstfullt samarbetat med de största förbunden och ligorna i Sverige.  Sportsground har sitt säte i Stockholm.

Potentialen är stor i elitserien på både dam- och herrsidan. Den här chansen kan inte svensk volleyboll missa. Visar vi att vi kan göra något riktigt bra kommer alla tjäna på den satsningen. Sportsground presenterade ett mycket intressant projekt på elitseriekonferensen i Sollentuna under helgen. Det här känns oerhört bra inför säsongen och framtiden för svensk volleyboll, säger Leif Nilsson ordförande och marknadsansvarig i H/H Volley