Detta är en rapport för laget som deltog i level 6 Öppen i Mikasa Challange helgen 3-5 maj 2019.

Laget samlades 12:30 i Hylte och hoppade in i bilarna för färd mot Örebro. Efter ett kort fikapaus på Östgöta-Rasta så anlände vi till Örebro runt 17.00. Efter incheckning i Idrottshuset letade vi oss fram till boendet på Mellringeskolan. Fredagskvällen avslutades med pizza innan vi tittade på den interna matchen för damlandslaget.
Lördag innebar uppstigning kl 7 för att hinna med frukost och färd till spelhallen Adolfsberg. I gruppspel fick vi i tur och ordning möta Floby, Gislaved, Uppsala och Umeå. Vi fick även döma två matcher.
Hylte/Halmstad – Floby Kings 0-2 (19-25, 19-25)
En tuff inledande match mot, skulle det senare visa sig, ett blivande finallag. Vi kämpade på bra men var aldrig riktigt nära att hota Floby. 2 av 3 motståndare var killar med en längd på minst 185 cm med riktigt tunga överarmsservar. Laget visade stundtals upp riktigt bra volleyboll och kämpade till sista bollen.
Gislaved Blå – Hylte/Halmstad 0-2 (16-25, 21-25)
Direkt från start tar spelarna tag i matchen. Med lugn och tålamod tar vi kommandot i båda seten och lyckas vinna i två raka. Återigen imponerar våra spelare med nivån på sitt spel, sin kommunikation och sin laganda.
 
Hylte/Halmstad – Uppsala 0-2 (22-25, 13-25)
Första setet är jämnt och till sist lyckas Uppsala vinna. Andra set är jämnt till en början och sedan kommer en period där Uppsala spelar riktigt, riktigt bra samtidigt som vi har lite problem med servemottagningen. Spelarna hänger inte med huvudena utan kämpar på och försöker spela sitt spel hela tiden.
 
Umeå – Hylte/Halmstad 2-1 (18-25, 25-20, 15-9)
Sista matchen för dagen spelas mot Umeå, som vi spelade mot även förra året men då i level 5. Vi tar direkt kommandot i första set och lagen bjuder på många bra bollar. Spelarna fortsätter på den inslagna vägen och presterar långa stunder den bästa volleybollen nånsin. Andra set kommer Uppsala tillbaka och kommer till lite fler anfallslägen och de vinner andra set. Vi rivstartar tredje setet och har vid sidbytet ledningen med 8-5. Sex starka servar senare så har Uppsala vänt till 11-8 och vi orkar inte riktigt hämta tillbaka underläget.
Efter 1 vinst och 3 förluster slutar vi 4:a i vår grupp. Efter dagen är både vi och spelarna nöjda eftersom vi alla känner att spelarna under långa stunder presterat på topp. Med lugn, tålamod och kämpaglöd har laget imponerat med sitt spel.
B-slutspel

Fjärdeplatsen innebar att vi hamnade i B-slutspelet och match redan kl 08:00 på söndagsmorgonen. Uppstigning redan 06:00 för att hinna äta frukost och packa alla saker innan avfärd till hallen.

Växjö – Hylte/Halmstad 0-2 (14-25, 22-25)

Trots den tidigare matchstarten är spelarna på hugget direkt i första set och visar att spelet under gårdagen inte var en tillfällighet. Vi spelar väldigt bra samtidigt som Växjö inte riktigt har vaknat. Andra set blir jämnare men vi fortsätter på den inslagna vägen och lyckas vinna andra set också.
Malå – Hylte/Halmstad 0-2 (21-25, 23-25)
En jämn match mellan två jämna lag. Bra spel från båda lagen, spelarna blockar, smashar och kämpar om varje boll. I andra set hamnar vi i underläge 4-12. Vi kämpar på, håller huvudena högt och jobbar oss sakta ifatt och förbi. Vi vinner till slut ett jämnt set med 25-23. Därmed har vi tagit oss till “final” i B-slutspelet och spel om plats 7-8.
Uppsala – Hylte/Halmstad 2-0 (25-20, 25-20)
I matchen om plats 7-8 ställs vi återigen mot Uppsala som vi mötte i gruppspelet. Det blir en tuff och jämn match med flertalet spännande bolldueller. Ledningen pendlar fram och tillbaka i båda seten men Uppsala tar till slut hem matchen med 2-0 i set.
Sammanfattning
Vi åkte till Mikasa med målsättningen att prestera så bra som volleyboll som möjligt. Spelarna lyckades göra detta med råge, vilket Daniel och jag som tränare är glada men framförallt oerhört stolta över. Under helgen har spelarna uppfört sig exemplariskt på och utanför banan och varit goda ambassadörer för föreningen. Spelmässigt har vi utvecklats hela helgen. Vi var tuffa i servermottagningen och tog hellre ett steg fram än ett bakåt. Vi har spelat med lugn, tålamod och presterat bra volleyboll. Väldigt roligt att se sammanhållningen och hur spelarna peppade varandra under varje match. Vi åkte hem stolta över vår insats och med höga huvuden.
/Patrik Roos, lagledare i Hylte
Bild Daniel Lubner