I helgen arrangerades U16 Mästerskapet i Falköping. H/H Volley åkte upp med ett lag där hälften var födda 05-06. Ett par av tjejerna har endast tränat sedan i höstas.

I gruppspelet blev det bara en vinst, men i och med att gruppen var så jämn blev det bollräkning och vårt lag drog det längsta strået och kom tvåa i gruppen. Det var en riktig kämpaseger med 2-0 mot Bjärred som avgjorde. I slutspelet ställdes vi mot tunga Vallentuna och våra tjejer vann första set, men orkade inte riktigt med deras tunga konsekventa spelstil.

I en mycket jämn match om plats 5-8 ställdes vi mot KFUM Jönköping som tog första set med 25-23. Våra tjejer spelade upp sig och tog andra med 18-25 och avslutade ett jämnt skiljeset med att slå in matchbollen till 11-15.

Tyvärr skadades vår passare i den matchen så i avslutande match om 5-6 plats var vi tvungna att möblera om i positionerna och det ställde till det för oss.

Men våra tjejer åkte hem trötta och nöjda med vetskapen att de är sexa i Sverige och vi kan konstatera att det är ett lag med framtiden för sig som står sig bra i konkurrensen i Sverigetoppen.

Ledarna Samuel Grahn och Monica Malmberg var med uppe med tjejerna.

Grattis säger vi från Hylte/Halmstad och grymt jobbat tjejer!