Vi är H/H Volley

VÄRLDENS BÄSTA LAGIDROTT FÖR ALLA

Koncept som bygger helt på den enskildes villkor och utveckling. Vi är alla olika och har olika förutsättningar och därför är det viktigt med individanpassning från barnidrott och uppåt. Från 3 år och uppåt finns en modell som är fantastiskt bra. Där barn och föräldrar kan vara med och utvecklas i den takt som de själva önskar. Volleyboll är en av världens bästa lagidrott för barn!

Det gynnar också samhällsnyttan då det är viktigt att vi alla rör på oss och får in det som en naturlig del i vår vardag. All idrott är viktig för ett samhälle. Det fostrar och ger ungdomar en meningsfull sysselsättning. Detta för i sin tur med sig minskat våld, mindre skadegörelse och ett säkrare samhälle. Efter familjen och skolan har idrotten den största påverkan att fostra barn och ungdomar.

Volleyboll är en teknisk, intensiv, rolig, bedrivs utan närkontakt fri från våld och övergrepp.

Värdegrund

LEDORD – VÄRDEGRUND

HYLTE/HALMSTAD VOLLEY Bollklubb ska vara en klubb som kännetecknas av ledarskap, lärande, samverkan som i sin tur lämnar möjlighet till arbetsglädje, gemenskap och trygghet.

Vi i Hylte/Halmstad Volley är lojala mot varandra, vår klubb och visar tillit till våra medmänniskor.

 

 

HYLTE/HALMSTAD VOLLEY Bollklubb
Vi vill verka för att
* statusen höjs på ideellt arbete
* ideellt arbetande ledare erbjuds utbildning
* ledare och aktiva skall stanna kvar och verka i klubben
* ständig utveckling på alla plan
* skapa engagemang och delaktighet
* skapa gemenskap och klubbkänsla
* ungdomar tar ett ökat ansvar för sitt idrottande och klubbens verksamhet
* avarter som doping, rasism och våld förebyggs
* utveckla volleybollens spel och klubborganisation

Om klubben

KLUBBEN – HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb
Genom en fusion sommaren 2012, 25 juni, blev två klubbar, Hylte Volley Bollklubb och IF Halmstad Volley, en klubb med namnet

HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb.

Sammanslagningen kändes rätt då klubbarna under ett antal år haft samarbetsavtal på många olika områden. Två division 1 lag på damsidan bildade för tre år sedan ett lag som spelade under namnet HYLTE HALMSTAD VOLLEY och tog klivit upp i elitserien 2009/2010. Säsongen, 2011/2012 tog man sig till SM final och vann ett SM silver. Säsongen 2013/2014 gick man hela vägen och tog första SM-guldet på damsidan. Man tog även Ligacupsguld 2013.

Ett stort hjärta, en stor själ finns i Hylte kommun med de framgångsrika dam- och herrlagen och den stora ungdomsverksamheten i Hylte Volley Bollklubb. IF Halmstad Volley har också haft en stor ungdomsverksamhet och ett väldigt duktigt division 1 lag på damsidan. Men allt större bekymmer att få ihop en styrelse för IF Halmstad har frågan om en sammanslagning intensifierats under 2011 och 2012.

Klubben har en stark position lokalt och regionalt. Vi vill verka för att sätta Hylte/Halmstadbygden och regionen på den svenska och europeiska kartan genom våra representationslag på dam- och herrsidan. Ett strategiskt val är att hitta spelare från klubbens ungdomsverksamhet och närregionen. Detta ska göra det möjligt att komplettera med nationella och internationella spelare.

Associationerna finns naturligtvis i ”brukslaget” som nått stora framgångar tack vare en bra organisation på alla plan i en ”familjär” form av föreningsuppfostran, oavsett ursprung.

Klubben arbetar för en drogfri och meningsfull fritidssysselsättning. Representationslagen skall vara klubbens förebilder för ungdomar, föräldrar och klubbens ansikte utåt, vilket är ett ansvar som spelarna och ledarna är väl medvetna om.

Vårt varumärke är och förblir vårt klubbemblem. Det är viktigt att vi inte glömmer vårt ursprung. Vi har våra rötter i Drängsereds GoIF 4H rörelse, men också vår anpassning till framtiden och våra utvecklingsmöjligheter. Vi vill vara en attraktiv klubb där du som spelare och ledare skall kunna hantera konkurrens och acceptera laguttagningar.

Klubben vill skapa intresse kring de frågor som är viktiga för oss. Det ideella ledarskapet är en sådan fråga. Ledarskapet måste få en högre status i samhället och hanteras utifrån en samhällsnytta. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter i dialog med andra klubbar och idrotter.

HYLTE HALMSTAD VOLLEY Bollklubb är en klubb att tillhöra, en klubb att ta lärdom av. Genom våra medlemmar, samarbetspartners och supporters sker hela tiden en dialog som vi vill skall skapa delaktighet och gemenskap i ”Hylte Halmstad-familjen”.