Fabian Ramén spelade senast i Södertelge Volley och har valt att bli en Hallandsspelare i Hylte/Halmstad Volleybollklubb. Han är en Center med bra klipp i armen.

Han är en högt slående högerspiker och hans snabba avslut kommer passa bra in i årets lagbygge.  Dessutom sitter han med en vinnarskalle och styrka av högsta kaliber.

Fabian har redan hunnit med mycket i sin karriär, både spel i Svenska Landslaget men även varit mycket utomlands och hans resa var lång innan han nu till slut hittade ner till västkusten och Halmstad.

Fabian föddes i Stockholm och när han var 8 månader flyttade familjen till Singapore tack vare hans fars jobb. Där bodde han i 7 år då familjen flyttade vidare till Bryssel i Belgien. Efter avslutade studier i ISB, international school of Brussels, flyttade han vidare till USA för doktorsexamen och spel i collage med basketspel. Detta på IMG Bradentog Florida. Därefter beslöt sig Fabian för att spela volleyboll och fick ett stipendium för detta vid University of mount Olive i North Carolina. Men efter två och ett halvt år där avslutade Fabian  och flyttade hem till Sverige och Södertälje istället.

 

Vad har du för förväntningarna inför kommande säsong? 

– Den här säsongen är jag redo att göra mitt bästa till att vinna SM Guld. Och med vårt lag som vi har nu, jag känner att det är verkligen möjligt!

Hur gammal var du när du började med Volleyboll?

– Jag började spela Volleyboll när jag var 12 år, i 7:an.

Vilken är bästa maträtten?

– Pizza är min absoluta favorit speciellt pizza Margherita 😋

Vem kommer vinna ett bagger-krig i laget?

Självklart jag, inget snack om det 😂

 

Hylte/Halmstad Volley hälsar Fabian varmt välkommen och vi hoppas att du ska trivas i laget och hos oss!

Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto