Jakob Tegenrot är spelaren som efter fem år i Örkelljunga, förra året tog klivet till Hylte/Halmstad Volleybollklubb.

Detta är vi ju naturligtvis superglada för då spelare med Jakobs kaliber är svåra att hitta. Han är en ruggigt duktig servemottagande vänsterspiker  med en slägga utan dess like. Att han dessutom av Mats Helge benämns som “Projektilen” är inte svårt att förstå när man studerar Jakobs flygande anfall.

Jakob har ett brett register och han är spelaren som utvecklas med varje uppgift han får. Inte den som hojtar eller klagar mest utan han lägger all sin energi på laget och träningarna inför match. Det är sällan, eller aldrig är nog rätt ord, han kommer oförberedd utan Jakob är alltid redo för fight. Han har, förutom varit proffs i utlandet, gjort 30 landskamper, tagit SM-silver i Linköping och tagit SM-brons i Örkelljunga. Dessutom blev han uttagen i årets lag 2019 i elitserien. Med andra ord en härlig lagspelare som alltid finns för sina kompisar.

På sommarhalvåret tar Jakob på sig beachvolleykläderna och spelar på touren både i Sverige och Europa tillsammans med Peter Lundgren. Förra året var de även i Afrika och spelade. Säkert har Jakobs beachvolleyboll gjort mycket till att han är så vass spelare inomhus.

 

Vad har du för förväntningarna inför kommande säsong? 

– Det kommer bli en spännande säsong. Mycket nytt i många trupper. Även vi har en del nytt och jag tror att vi kommer kunna göra bra resultat. Jag hoppas vi ska kunna vara mer stabila än förra säsongen.

Hur gammal var du när du började med Volleyboll?

– Minns inte exakt ålder. Hängde i unga dar på farsan som var tränare och mina bröder som själva tränade.

Vilken är bästa maträtten?

– Rebeckas hemmagjorda pizza.

Vem kommer vinna ett bagger-krig i laget?

– Nils dansar hem det!

 

Tack för att du är med oss i år igen Jakob, det är vi jätteglada för!