Tyra Areskoug är en tjej från Lidingö VK som gick ut ur RIG Falköping i våras. Hon har redan flera gånger utsetts till bästa passare och enligt många är Tyra ett stort framtidslöfte.

Tyra har redan som 17-åring varit med i Sveriges U19-Landslag som passare och tog förra året Silver i NEVZA U19 Championships (nordeuropeiska mästerskapen) i Finland. Dessförinnan var hon även passare i U17 landslaget. Men det är inte bara inomhus som hon är bra, hon har även tagit SM Guld i U16 i beachvolleyboll 2016.

Egentligen var Tyra denna säsong på väg till collage American University i Washington D.C. Men Coronatiden satte stopp för hennes resa dit och istället bestämde hon sig för att gå till Hylte/Halmstad Volleybollklubb.Tyra som är en teknisk och säker passare får nu istället får visa de svenska klubbarna hur bra hon är. Hon gillar snabbt spel och att hitta omöjliga lösningar på alla bollar.

Precis som några andra i klubben är även Tyra uppvuxen med förälder som spelat volleyboll på hög nivå. Hennes mamma Anna Areskoug  är en av Sveriges bästa volleybollspelare genom tiderna på damsidan med sina 131 A-landskamper och tog även ett SM Guld med Sollentuna.

 

Vad har du för förväntningarna inför kommande säsong? 

Jag är jättetaggad på säsongen, ska bli superkul att komma igång och tävla igen efter det långa uppehållet!

Hur gammal var du när du började med Volleyboll?

Jag var 10.

Vilken är bästa maträtten?

Tacos utan tvekan!!

Vem kommer vinna ett bagger-krig i laget?

  Ellen skulle jag tro!

 

Hylte/Halmstad Volley hälsar Tyra varmt välkommen och vi hoppas att du ska trivas i laget och hos oss!